Maryam Hassouni en gehandicapt meisje schitteren in film
Theatermaakster en actrice Dewi Reijs maakt een film met daarin een gehandicapt meisje in de hoofdrol.
07 May 2015
shownieuws

In juni beginnen de opnames voor de korte film Debiel, het regiedebuut van Reijs. Debiel gaat over Yildiz, een verstandelijk beperkt meisje dat door toeval terecht komt op de catwalk van een grote modeshow. Op die dag gaat haar grootste wens in vervulling. De rol van Yildiz wordt vertolkt door de 26-jarige Rahime Gungor, die zelf een verstandelijke beperking heeft. Emmy-winnares Maryam Hassouni, bekend uit Dunya & Desi en Offers, speelt de andere hoofdrol.

"Het is een uitdaging om deze korte film te maken met een écht verstandelijk beperkt meisje in de hoofdrol. Ik heb in Spanje gesproken met de regisseur van de film Yo Tambien en dat heeft mij gesterkt in de gedachte dat ik deze film met Rahime in de hoofdrol moet maken en niet met een actrice die speelt alsof ze verstandelijk beperkt is", aldus Reijs. 

Producent In-Soo Radstake heeft laten weten donderdag een crowdfundcampagne voor de film te zijn gestart: "Ondanks dat we door diverse fondsen zijn ondersteund, hebben we nog een beetje budget nodig. Dit heeft te maken met de beperking van Rahime en dat zij geen professionele actrice is. We hebben daarom meer opnametijd nodig dan normaal en met de crowdfund willen we een extra draaidag mogelijk maken."

© Novum 2015
maryam hassouni
rahime gungor
debiel
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi