Tofik Dibi werkt aan film met 'gekleurde hoofdrolspelers'
Voormalig Tweede Kamerlid Tofik Dibi werkt aan een film. Het gaat een soort "Breakfast Club worden en de hoofdrolspelers hebben een kleurtje".
07 May 2015
shownieuws

Dat vertelde hij donderdag in het FunX-programma Start! van dj Fernando Halman. Dibi heeft een deel van het verhaal geschreven. "Ik ben er superenthousiast over", voegde hij er aan toe. Maar meer wilde de oud-politicus er niet over kwijt. Het zou de eerste maal zijn dat Dibi een film maakt. Ook werkt de GroenLinkser aan een boek. Dit project, dat na de zomer klaar moet zijn, noemt hij "één van de moeilijkste dingen die ik ooit heb gedaan, maar ook één van de belangrijkste dingen." 

The Breakfast Club is een coming of age-film uit 1985 van regisseur John Hughes. In de film zien we hoe vijf totaal verschillende scholieren die zaterdag moeten nablijven bevriend raken. De hoofdrollen in deze jaren tachtig-klassieker werden gespeeld door Emilio Estevez, Molly Ringwold en Judd Nelson. Dibi was te gast vanwege The Alkebulan Project, een samenwerkingsverband van jonge Nederlanders, Belgen en Britten met Afrikaanse roots die de positieve kanten van dat continent willen belichten. 

Dibi was van 2006 tot en met 2012 lid van de Tweede Kamer. Na een poging lijsttrekker te worden, kwam hij in 2012 op een onverkiesbare plaats terecht. 

© Novum 2015
tofik dibi
film
regie
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi