Angelina Jolie houdt iftar met Syrische vluchtelingen (video)
Hollywood-ster Angelina Jolie en haar 9-jarige dochter Shiloh hebben een vluchtelingenkamp in Libanon en Turkije bezocht.
21 June 2015
shownieuws

De 40-jarige actrice en haar dochter hadden een ontmoeting in Libanon met het 12-jarige Syrisch meisje Hala, een vluchteling die Angelina een jaar eerder had leren kennen. ''Shiloh is er erg van bewust dat ik veel respect heb voor vluchtelingenfamilies. Ze vraagt al jaren of ze mee mag op missies en die mensen mag ontmoeten'', vertelt VN-ambassadrice Jolie aan People. 

''Ze heeft veel over Hala gehoord na mijn laatste bezoek aan Libanon en ze kon niet wachten om haar en haar broers en zussen te ontmoeten.'' Tot Angelina's grote vreugde konden Hala en Shiloh het goed met elkaar vinden en speelden ze samen. ''Toen het tijd was om te gaan, stelde Shiloh veel vragen. De harde realiteit van oorlog en ontheemding is natuurlijk moeilijk om uit te leggen. Ze voelde zich verdrietig, zei ze, maar ze was blij dat ze mee was gegaan en ze kijkt uit naar het eerstvolgende bezoek.'' 

Iftar Angelina en Shiloh zijn van daar doorgereisd naar Turkije, waar ze zaterdag ook een vluchtelingenkamp aandoen. Dat bezoek staat in het teken van de Wereldvluchtelingendag. Daar namen ze deel aan een iftar, het verbreken van het vasten tijdens de Ramadan. 

Op deze dag vragen de Verenigde Naties aandacht voor de tientallen miljoenen vluchtelingen wereldwijd.

© Novum 2015
angelina jolie
libanon
turkije
syrië
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi