Marokkaans model onder vuur wegens niet vasten
Kenza Zouiten, een Marokkaans-Zweedse blogger en model, heeft veel negativiteit over haar heen gekregen omdat ze niet meedoet met de Ramadan.
26 June 2015
lifestyle

Zouiten heeft een Marokkaanse vader en een Zweedse moeder en is eigenaresse van een van de meest gelezen blogs in Zweden. Met haar volgers deelt ze op sociale netwerken dingen die haar dagelijks bezighouden. Op het moment dat moslims vasten bleef ze foto's posten op Instagram en Facebook. Dat heeft haar veel ongewenste aandacht opgebracht. Velen begrijpen niet waarom Zouiten niet meedoet met de Ramadan. 

Marokkaans dus moslima, zo redeneren velen. Het jonge model, momenteel op vakantie in Ibiza, uitte haar frustraties vervolgens uit op Facebook. Ze geeft aan dat ze door haar Zweedse moeder is opgevoed. Haar vader lijkt al vroeg uit het leven van Zouiten te zijn verdwenen. 'Ik woonde bij mijn vader in Marokko tussen mijn tweede en zesde verjaardag', schrijft ze. 

Ook geeft ze aan geen christen te zijn omdat haar moeder dat toevallig is. Volgens Zouiten is geloof een persoonlijke kwestie. 'Dat gezegd hebbende wens ik jullie allen een fijne Ramadan', besloot ze haar relaas. Naast veel kritiek kreeg het jonge model ook veel complimenten. 

marokko
kenza zouiten
ramadan
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi