Marokkanen roepen op: 'Laat couscous ons verbroederen'
Een groep Marokkanen heeft op Facebook opgeroepen om over de hele wereld de 'couscous van broederschap' in te voeren.
23 November 2015
lifestyle

Het is de bedoeling dat Marokkanen - in welk land dan ook - op vrijdag couscous aanbieden aan hun buren om de saamhorigheid en broederschap te bevorderen. De organisatoren van het initiatief bedachten dit in de nasleep van aanslagen in Beiroet, Parijs en Bamako. Marokkanen moeten de traditie van het delen - dat we vanuit onze cultuur en religie hebben meegekregen - gebruiken om dichter tot elkaar te komen. 

27 november De organisatoren kozen voor 27 november om het plan in werking te laten treden. Op deze dag houdt Frankrijk een ceremonie ter nagedachtenis van de slachtoffers van het bloedbad in Parijs. Op sociale netwerken roept men op om een bord couscous te doneren aan je buren, ongeacht hun religie en afkomst. 'Voor moslims is vrijdag een heilige dag, een dag van gebed, gedenken en delen', valt op de Facebookpagina te lezen. 

'Om deze reden roepen wij al onze landgenoten op om deze dag een bord 'Couscous van Broederschap' te geven aan je Franse buren, maar ook als het Malinezen, Libanezen, Tunesiërs, Egyptenaren, Spanjaarden, Belgen etc. zijn.' Verder geven ze als tip mee om foto's van deze maaltijd op sociale netwerken te delen op eigen pagina's maar ook op die van het initiatief. 

marokko
parijs
beiroet
bamako
couscous
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi