Kersverse ouders reizen met baby van Litouwen naar Marokko
Het hebben van een baby is voor veel ouders reden om geen lange en zware reizen te maken. Voor een Litouws stel gaat dat echter niet op.
26 January 2016
reizen

De twee wilden de wereld laten zien dat een baby geen belemmering hoeft te zijn. Johan van Zutphen en zijn vriendin vertrokken na de geboorte van hun baby Leo (foto) in een bijzondere wagen. In een oud Mercedes-busje, dat vroeger als brandweerwagen diende in Oostenrijk, vertrokken ze vanuit Litouwen en hadden ze Marokko als eindbestemming, meldt Metro. De reis duurde uiteindelijk twee maanden en bracht hun langs grote delen van Europa. 

Het stelletje heeft al die tijd in slechts één hotel geslapen. Dat was in Frankrijk, toen het koud was en het hard regende. De rest van de nachten sliepen ze in hun bus of bij mensen die hen hartelijk ontvingen. Gedurende drie weken was ook Leo's opa aanwezig in het busje. 

Hoewel Leo slechts negen maanden is heeft hij grote Europese steden al gezien. Via Berlijn, Bialystok, Carro, Séte en Cartagena kwamen ze eindelijk aan in Marokko. Waar het echtpaar Essaouira, Merzouga en Midelt ontdekte. Tegenover Metro zegt het stel: 'Onze meest memorabele deel van de reis was Leo, die als baby in staat was om alle culturele en taalkundige barrières tussen ons en lokale bevolkingen weg te nemen.'

marokko
litouwen
baby
rondreis
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi